'Niet-westerse migranten relatief vaak met corona in ziekenhuis'

'Niet-westerse migranten relatief vaak met corona in ziekenhuis' 

01 september 2021 - 12:25

Nederlanders met een niet-westerse migratie-achtergrond belanden relatief vaak met een coronabesmetting in het ziekenhuis, en ze zijn opvallend vaak niet gevaccineerd. Verreweg de meeste mensen die nu worden opgenomen hebben geen prik gehad, en van die groep heeft ongeveer de helft een niet-westerse achtergrond.

De Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) heeft de ziekenhuizen gevraagd naar de samenstelling van de groep patiƫnten die ze behandelen. Voorzitter Leon van den Toorn zegt dat de niet-westerse migranten niet per se tegen vaccineren zijn, maar dat ze soms aan het twijfelen worden gebracht. "Ze horen spookverhalen dat je een chip ingespoten krijgt of dat je doodziek wordt van het vaccin. Het is niet onwil, maar een gebrek aan goede informatie. Daar valt veel winst te behalen."

Met het oog op een mogelijke nieuwe coronagolf is het volgens Van den Toorn belangrijk om de vaccinatiegraad onder de migrantengroepen snel omhoog te krijgen. "Als we willen dat we de komende maanden niet een aanhoudend probleem hebben in de ziekenhuizen, waar het nog steeds druk is, moeten we alles op alles zetten om het aantal gevaccineerden omhoog te brengen. De initiatieven die er zijn, werken, maar het gaat stroperig, we moeten nadenken hoe we het verder kunnen verbeteren."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml