Frustrerend om je gelijk te zien voltrekken

Frustrerend om je gelijk te zien voltrekken 

18 december 2020 - 12:09

Niets is frustrerender dan achteraf je gelijk te zien voltrekken. Het vertrek van Hugo de Jonge stond al vast bij zijn aantreden als coronaminister; de implementatie van de New World Order nog voor het uitspreken van de zin ‘de wereld van vóór de coronacrisis keert niet meer terug’ (Mark Rutte) en dat deze ellende die ‘pandemie’ c.q. ‘lockdown’ heet nog zeker een jaar gaat duren om vervolgens de rest van ons leven jaarlijks terug te keren, is alleen nog niet tot de optimisten doorgedrongen. Om nog maar te zwijgen over Kauthar, die na maart 2021 ‘gewoon’ als vertegenwoordiger van de moslimbroederschap in onze Tweede Kamer zal plaatsnemen.

Het is een clusterfuck waar geen nieuwjaar verandering in zal brengen. Laat staan een MinPres, die vanaf een ivoren toren, gestoord door rumoer van demonstraten, besluit dat onze levens anders moeten.

Die demonstranten bij de Hofvijver vonden volksstammen MSM-volgers storend maar echt hey, sta er even bij stil wat het betekent. We leven in een land waar je, tijdens een toespraak van de MinPres, de boel mag verstoren. Kúnt verstoren. Want vrijheid, want rechtsstaat. Natuurlijk, je hoeft het niet te doen, maar áls je het doet, verdwijn je niet de rest van je leven achter slot en grendel zoals in landen die Kauthars gedachtegoed volgen. Dus ik vond het mooi, die demonstranten. Zoals ik het ook magistraal vond hoe onze MinPres ze in zijn toespraak betrok. Sterker nog: zeker weten dat die demonstranten een calculated risk van de MinPres en zijn secondanten waren. Ze weghalen was gevaarlijker voor de beeldvorming dan ze hun gang laten gaan. Well played, echt briljant.

Heus, ik hou van Mark Rutte. Zijn talent om media en volk te bespelen is ongeëvenaard. Jesse kan erop broeden wat hij wil, hij zal het zich nooit eigen kunnen maken. Vandaar ook dat zijn ‘voorbeelden’ wat verderaf wonen: de kans op vergelijking en falen is minimaal. Het talent van onze MinPres om weer MinPres te worden is magistraal – geen Wopke die daar nog wat aan kan doen. Om herkozen te worden tijdens een crisis, heb je een zondebok nodig, de ánder heeft het gedaan. Hij zal het nooit zeggen, nooit uitspreken en dat hoeft ook niet. Het gaat om beeldvorming. De een heerst, de ander voert uit. En de uitvoerder faalt altijd als Mark Rutte de MinPres is. Alle persconferenties waren een genot om naar te kijken met een communicatiebril op. De Jonge kopte alle voorzetten in, die Rutte gaf. Rutte goochelde met woorden en zei niets, De Jonge was te eager en sprak zelf al het slechte nieuws uit. Mensen: dat is politiek.

De frustratie van deze week is duidelijk, het rookgordijn heet ‘vaccin’. Iedereen jubelt want nu komt het goed. Niemand die nadenkt over #hoedan. Of #wanneerdan. Of #doorwiedan. Laat staan dat iemand zich afvraagt hoe effectief het vaccin wel of niet is. Iemand ooit bedacht of we geen placebo krijgen? Iemand ooit bedacht dat vaccins en ouderen niet goed samengaan? Iemand ooit bedacht dat er van alles mis kan en zal gaan, om te beginnen bij de logistiek? Nee. Het enige waar over nagedacht wordt, zijn de mensen die geen vaccin zullen nemen. Dát zijn de boosdoeners.

Ondertussen infiltreert de moslimbroederschap in de Tweede Kamer, in onze democratie. Well played. Over onze rug Jesse Klaver, over onze Nederlandse rug, maar well played.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.