Nieuw bij PowNed (NPO 2): De Hofbar
Binnenland

Nieuw bij PowNed (NPO 2): De Hofbar.

Het nieuwe politieke jaar begint goed bij PowNed! Vanaf vrijdag 7 september start de omroep met De Hofbar, een wekelijks politiek programma waarin presentator Rutger Castricum ruimte geeft aan emoties vanuit de samenleving over wat er in politiek Den Haag gebeurt. “We gaan de politiek dichter bij de samenleving brengen en andersom”, aldus Rutger.

In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Rutger is al jaren vertrouwd met de mores aan het Binnenhof en staat tegelijkertijd met zijn andere programma’s dagelijks met twee benen midden in de samenleving. Als geen ander weet hij wat er in de dorpen en steden leeft en nodigt hij iedereen van harte uit om in de Hofbar ook op eigen onderwerpen verhaal te komen halen bij de desbetreffende politici. En zoals we dat van Rutger gewend zijn gaat dat niet zelden gepaard met een lach of onverwachte wending.

Rutger: “Door mijn ervaring aan het Binnenhof en mijn andere programma's, waar ik meteen een goede klik heb met mensen uit de samenleving, hoop ik de emoties vanuit het land over politiek Den Haag op een eerlijke manier neer te leggen bij politici en ze een uitgelezen kans te bieden hier een goed antwoord op te geven. Het mes moet in dit programma aan twee kanten snijden. Ik kijk er ontzettend naar uit!”

Kijken dus! Vanaf vrijdag 7 september om 22:45 uur, NPO 2.

Alle artikelen geladen. Overzicht →