Nieuw bij PowNed: Vrouwen die bouwen

Nieuw bij PowNed: Vrouwen die bouwen 

02 maart 2022 - 15:10

Na ‘Meiden die rijden’ volgt omroep PowNed dit voorjaar 16 vrouwen die hun mannetje staan op de bouwplaats. De bouwsector is van oudsher een mannenbolwerk met veel testosteron, maar er zijn ook vrouwen die zich geroepen voelen tot de bouwput. Ze hebben ieder hun eigen specialisatie maar ze hebben één ding gemeen, namelijk de liefde voor het vak. ‘Vrouwen die bouwen’, vanaf woensdag 9 maart om 20:25 uur op NPO 3.

Vrouwen in de bouw zijn nog altijd ver in de minderheid. De cijfers liegen er niet om: van alle medewerkers in de bouw, is slechts 8 procent vrouw. Maar die vrouwen staan zeker hun mannetje! Met hetzelfde gemak waarmee ze een krultang gebruiken, besturen deze stoere dames een hijskraan, betonmixer of bulldozer. 

In ‘Vrouwen die bouwen’ volgen we 16 van deze vrouwen, tijdens het werk en in hun privéleven. Zo gaan we op pad met kraanmachiniste Jessica. Al tien jaar lang klimt ze elke dag tot grote hoogte en overziet ze de bouw vanuit haar gezellige kraancabine. Op den duur zal ze met haar broer het familiebedrijf overnemen en dan wil ze graag de toko gaan verduurzamen. Of neem Tanja, die al 25 jaar in de bouw werkt. Deze harde werkster staat vaak tot haar knieën in de blubber om met haar imposante heimachine allerlei soorten palen in de grond te meppen. 

Daarnaast volgen we Angela en Jacqueline, die ook wel bekend staan als de ‘Zusjes van Staal’. Ze runnen samen het betonijzervlechtbedrijf dat ze van hun vader hebben overgenomen. De dames staan de hele dag samen in de loods en hebben de perfecte taakverdeling, de een last en de ander knipt. We nemen ook een kijkje bij de flamboyante Souad, die op jonge leeftijd van Marokko naar Nederland emigreerde. Ze begon als schoonmaakster bij een bouwbedrijf en werkte zich op tot in het bestuur en werd later zelfs eigenaar. 

Benieuwd naar alle vrouwen die bouwen? Klik hier! 

‘Vrouwen die bouwen’ wordt geproduceerd door Warner Bros. International Television Production Nederland en is vanaf woensdag 9 maart wekelijks te zien om 20:25 uur op NPO 3. Het programma kent 6 afleveringen van elk 45 minuten. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Meest bekeken
image/svg+xml
Persbericht
image/svg+xml