Nieuw: de verwarde mensen-lijn
Binnenland

Nieuw: de verwarde mensen-lijn.

Onno Hoes, de man die eerder een beroep wilde doen op u, als verwardepersonen-signaleerder, heeft iets superfantastisch bedacht: een speciaal telefoonnummer waar u met verwardheidsklachten van uw medemens terecht kunt.

Heel knap bedacht van Hoes, die in oktober 2016 met het Schakelteam Personen met verward gedrag het Aanjaag-team verwarde personen opvolgde. Na slechts twee jaar een telefoonnummer uit de hoge hoed toveren, dat is toch best een prestatie.

De bedoeling is dat door te bellen er snel adequate hulp geregeld kan worden voor verwardheidszieke medemensen. Momenteel hangen er veel onbenullen aan de lijn die het alarmnummer 112 bellen, terwijl dat nummer bedoeld is voor noodsituaties. Dat veel noodsituaties verwarde personen als oorzaak hebben laten we maar even buiten beschouwing.

Ondanks dat het Schakelteam Personen met verward gedrag in haar eindrapport heeft geconcludeerd dat één derde van de Nederlandse gemeenten nog geen juiste aanpak hanteert als het aankomt op een goed werkende aanpak, heeft tweederde dat wél. Laten we daarom positief blijven door te stellen dat de meerderheid zijn zaakjes gewoon goed op orde heeft.

Hoes is uitermate lovend over het nieuwe telefoonnummer en zegt: "Ik ben ervan overtuigd dat dit veel mensen gaat helpen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →