Nieuw: Google heeft eigen videobelprogramma
Tech

Nieuw: Google heeft eigen videobelprogramma.

Een nieuwe Google-applicatie is geboren: Google Duo. Het videobelprogramma voor op de smartphone werkt zowel op Android als op iOs en is gratis te downloaden. Het doel van het programma is om videobellen nog makkelijker te maken dan bij de programma's die hier al voor zijn, zoals Skype en Facetime.

Ook al hebben we het over 'alziend oog' Google, de communcatie in de applicatie wordt versleuteld met end-to-end-encryptie. Je hebt niet eens een Google-account of e-mailadres nodig; enkel een telefoonnummer. De voorwaarde is wel dat iemand anders wel Duo-gebruiker moet zijn om ermee te kunnen videobellen. 

Unieke functies

Het nieuwe dat Duo biedt, is de functie 'Knock Knock': je kunt de beller op Android al zien voordat je opneemt. Helaas is dit niet zo bij iOs vanwege de geslotenheid van het systeem. Daarnaast wordt de bandbreedte van je verbinding constant bijgehouden en op basis van de sterkte wordt de kwaliteit aangepast, zodat je altijd goed beeld hebt. Wanneer de verbinding erg gering is, wordt er automatisch overgeschakeld op een telefoongesprek, zodat je in ieder geval het contact niet verliest.

Verschil met Hangouts

Hangouts gaat zich meer richten op zakelijke gebruikers die snel willen bellen. Tevens wordt er bij Hangouts nog wel met het Google-account gewerkt. Goed nieuws: de applicatie komt spoedig. Volgens Google zal het wereldwijd te verkrijgen zijn binnen enkele dagen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →