Nieuw Hofkar-seizoen in teken van Provinciale Statenverkiezingen

Nieuw Hofkar-seizoen in teken van Provinciale Statenverkiezingen 

24 februari 2023 - 14:00

Vanaf aankomende dinsdag trapt Rutger Castricum het gaspedaal van zijn Hofkar weer in! Dit seizoen rijdt hij met zijn taxi de provincie in om de politici daar aan de tand te voelen over de Provinciale Statenverkiezingen. De Hofkar, vanaf dinsdag 28 februari om 22:10 uur op NPO 2.

De Hofkar scheurt dit seizoen door o.a. Zeeland, Friesland, Limburg en Drenthe. Op de bijrijderstoel naast Rutger neemt een gemĂȘleerd gezelschap van politici plaats, van de SGP tot de Partij voor de Dieren, van PvdA en GroenLinks tot JA21. Rutger kruist met zijn bijrijders de degens over grote dossiers die de komende vier jaar op de planning staan, zoals stikstof, woningbouw en asielopvang.

Voor de eerste aflevering zoekt Rutger Femke Wiersma van de Boer Burger Beweging op in het uiterste noorden van Friesland. Zij vond ooit haar grote liefde via Boer zoekt Vrouw. Inmiddels is ze alleenstaande moeder van 4 kinderen en werkt ze in Den Haag als steun en toeverlaat van voorvrouw Caroline van der Plas. Femke hoopt op genoeg stemmen voor een plek in het Friese provinciebestuur.

Andere bijrijders dit seizoen zijn (in willekeurige volgorde) Joan van Burg (SGP, Zeeland), Benide Bolumba (GroenLinks, Drenthe), Jeroen Olthof (PvdA, Noord-Holland) met PvdA-Eerste Kamerlid Mei Li Vos, Ines Kostic (Partij voor de Dieren, Noord-Holland), Stefan Berlijn (JA21, Utrecht) met JA21-Eerste Kamerlid Annabel Nanninga, Marlou Jenneskens (D66, Limburg).

De Hofkar wordt geproduceerd door Tuvalu Media en is vanaf dinsdag 28 februari elke werkdag om 22:10 uur te zien op NPO 2. Het seizoen bestaat uit 8 afleveringen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.