Nieuw kabinet BIJNA levensvatbaar
Binnenland

Nieuw kabinet BIJNA levensvatbaar.

Nou, beste reaguurdertjes. Een typisch gevalletje van niet verwacht, toch gekregen. Na heuse horroronderhandelingen, die het uiterste vergden van Mark Rutte, Sybrand Buma, Alexander Pechtold en Gert-Jan Segers omdat het moet, lijkt de eindstreep eindelijk in zicht.

De formatiegesprekken bevinden zich, als we Segers mogen geloven, "in de laatste rondes". Of het nieuwe kabinet volgende week definitief beklonken wordt, is echter nog maar de vraag. Voordat er daadwerkelijk een ja, we doen het op tafel ligt, moeten de vier kopstukken eerst van voor af aan alle teksten en onderwerpen nogmaals nalopen. Daaropvolgend worden de financiƫn wederom onder de loep genomen.

Maar wat nu als blijkt dat het regeerakkoord helemaal niet zo dichtbij is!? Nou niets. Dan schotelen wij u gewoon weer wat nutteloze nieuwsberichtjes voor en typt u daar weer een anonieme mening onder. Zo houden wel elkaar fijn bezig.

Mark Rutte verklaart namelijk geen enkel idee te hebben wanneer de knoop definitief doorgehakt wordt en ook Buma waagt zich niet aan een voorspelling. Behalve dan dat "het nu echt opschiet".

Nieuwswaarde van dit bericht, getikt door een slaperige PowNed-redacteur die wanhopig naar het weekend verlangt: nul komma nul.

Alle artikelen geladen. Overzicht →