Nieuw: Kankeratlas van NL

Nieuw: Kankeratlas van NL 

17 januari 2023 - 11:29

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) heeft weer wat nieuws bedacht: de 24 meest voorkomende kankersoorten in Nederland in kaart gebracht in een zogeheten kankeratlas. Superhandig, zo blijkt het dus zo te zijn dat er in achterstandswijken veel longkanker voorkomt omdat daar veel gerookt wordt (hadden wij nou niet verwacht). En roken mag niet, dus moet daar wat aan gedaan worden, vindt IKNL-bestuurder Valery Lemmens.

"Door de regionale verschillen te laten zien, hoopt IKNL op meer preventie. Lemmens: ,,Je ziet heel duidelijk dat de sociaal-economische status van mensen ook tot gezondheidsverschillen leiden. Dat moeten we niet willen", aldus het Algemeen Dagblad vandaag.

Dat moeten we niet willen... Alsof het niet logisch is met al die torenhoge prijzen dat mensen met een hoger inkomen ook gezonder leven. Dat ze sowieso een makkelijker leven hebben omdat ze meer geld hebben en minder zorgen hebben.

Je zou ook kunnen zeggen dat er wat moet gebeuren aan het feit dat mensen 'met een laag sociaal-economische status' in hun situatie zitten door ervoor te zorgen dat ze niet meer in die lage sociaal-economische status hoeven te zitten. Dat zou ook kunnen in plaats van nóg meer regeltjes en nóg meer betutteling. Bijvoorbeeld door de uitkeringen omhoog te gooien en de belastingen omlaag. En te zorgen voor werk, gratis omscholing enzovoorts.

Nee, dan doen we niet: preventie. U moet en zal gezond worden. Verbieden die meuk!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml