Nieuw NTR/PowNed-radioprogramma '5 Dagen' van start

Nieuw NTR/PowNed-radioprogramma '5 Dagen' van start 

03 januari 2022 - 10:26

Vanaf maandag 3 januari 2022 elke avond (maandag t/m vrijdag) op NPO Radio 1 ergens vanuit het land: '5 Dagen', een nieuw programma waarin NTR en PowNed de krachten bundelen.

Iedere week komt het programma vanuit een andere gemeente. Met persoonlijke verhalen bij het nieuws, een hoofdpijndossier en een prachtig burgerinitiatief.

Met de '5 Dagen bus' trekt het programma het land in. '5 Dagen' met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Joris Kreugel. Elke werkdag van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

De eerste week van '5 Dagen' staat de bus in het centrum van Ootmarsum, het bruisend middelpunt van Dinkelland. Maar bruisend is het er nu niet; door de lockdown is het er uitgestorven en kunnen ondernemers maar amper het hoofd boven water houden. Afgelopen zomer was het juist het tegenovergestelde, toen werd het pittoreske stadje overlopen door toeristen, ook omdat de Nederlanders besloten in Nederland op vakantie te gaan. Het toenemende toerisme heeft veel gevolgen: hoge huurprijzen in het centrum, parkeerproblemen, nooit meer rust. Gaat Ootmarsum aan haar eigen succes ten onder? Dat is de centrale vraag tijdens deze '5 Dagen'. Gesprekken met burgers over het wel en wee, over het leefklimaat van Ootmarsum.

Het 'hoofdpijndossier' deze week: de kwestie vervuild afvalwater van de NAM dat vlak buiten Ootmarsum, bij Rossum, in de bodem wordt gepompt. Onlangs werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin stond dat dit per direct moet stoppen, maar de NAM gaat gewoon door met pompen en demissionair minister Stef Blok is niet van plan in te grijpen.

In de actie '5 Dagen helpt' gaan we met de Stichting Noaberhart Rossum op pad. De stichting maakt zich sterk voor het aanpassen van woon- en leefsituaties van mensen die in de knel dreigen te komen.

Van maandag 3 t/m vrijdag 7 januari: '5 Dagen' - live vanuit Ootmarsum. Van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml