Nieuw! Ongestraft verblijven in terreurgebied!
Binnenland

Nieuw! Ongestraft verblijven in terreurgebied!.

Heeft u er altijd van gedroomd af te reizen naar bijvoorbeeld het door Islamitische Staat uitgeroepen kalifaat, maar werd u tegengehouden door die verschrikkelijke Nederlandse wetgeving? Zolang u niet actief meedoet met de heilige strijd, bent u als het aan minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie ligt vanaf heden niet meer strafbaar.

Dat wetsvoorstel heeft Blok vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd, meldt De Telegraaf. De maatregel werd ooit ingevoerd als een handige stok achter de deur voor justitie. Wanneer deelname aan een terroristische organisatie bij een teruggekeerde polderjihadi niet kon worden bewezen, kon de rechter altijd nog terugvallen op het feit dat een verdachte toch echt in een dergelijk gebied was geweest.

Volgens Blok is het echter zo dat bij de vervolging van mensen van wie vaststaat dat zij bijvoorveeld in Syriƫ hebben vertoefd, hun deelname aan een terroristische organisatie vaak kinderlijk eenvoudig te bewijzen is. De strafbaarstelling van alleen het verblijven is hiermee volgens de VVD'er overbodig geworden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →