Nieuw: Pokémonverkeersborden
Raar

Nieuw: Pokémonverkeersborden.

Aangezien Pokémonvangers een gevaar in het verkeer zijn, bedachten drie studenten uit Dodewaard een verkeersbord om te waarschuwen voor de non-alerte Pokémon Go-verslaafden. De borden verkopen als een tierelier.

"Onze website staat nu twee dagen online en sinds donderdag gaan de aanvragen als een speer", vertelt Yard Van Ingen - een van de initiatiefnemers - tegen Omroep Gelderland. "'Met zo'n hype moet je snel zijn. Nu is het nog leuk, maar we verwachten niet dat deze eeuwig doorgaat. We zijn hier dag en nacht mee bezig geweest en hadden daardoor niet eens tijd om Pokémon Go op onze mobiel te spelen."

Pokémon Go-maatregelen tijdens Nijmeegse Vierdaagsefeesten
De studenten kwamen op het idee door de Pokémonverkeersborden tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. De organisatie van deze feesten zette op veertig belangrijke punten speciale verkeersborden neer waarop twee mensen achter Pikachu aanlopen. De borden moesten verkeersongelukken met rondstruinende Pokémon Go-zombies voorkomen en ervoor zorgen dat de looproutes voor andere bezoekers goed bereikbaar bleven. Binnen een week waren de borden allemaal gestolen.

Wil je ook zo'n bord om er bijvoorbeeld Pokémon Go-verslaafden mee voor hun hoofd te stoten? Dat kan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →