Nieuw presentatieteam voor NPO Radio 1-programma 5 Dagen

Nieuw presentatieteam voor NPO Radio 1-programma 5 Dagen 

23 december 2022 - 16:08

Jo van Egmond en Mirthe van der Drift vormen het nieuwe presentatieteam van 5 Dagen, het programma van NTR en PowNed dat iedere week vanuit een andere plek in Nederland wordt uitgezonden. Met de gele NPO-Radio 1 bus rijdt dit nieuwe duo door het land op zoek naar persoonlijke verhalen bij het nieuws. Jo van Egmond (PowNed) is de presentator in de bus, Mirthe van der Drift (NTR) de verslaggever ter plekke. Op maandag 2 januari zijn ze voor het eerst samen te horen, om 20.00 uur op NPO Radio 1. En vanaf dan iedere werkdag op dat tijdstip.

Jo van Egmond (1987) studeerde politicologie en journalistiek. Ze begon haar loopbaan in de media in 2007 bij het lokale radiostation AmsterdamFM. Hierna werkte ze als presentator bij AT5 en was ze tevens werkzaam als redacteur op de binnen- en buitenlandredactie van RTL Nieuws. Vanaf 2015 werkte Jo als parlementair journalist voor onder andere het WNL-programma Goedemorgen Nederland. Sinds 2017 was ze te horen als nieuwslezer bij De Coen en Sander Show op Radio 538. Jo van Egmond is enthousiast over haar nieuwe rol als presentator van 5 Dagen: “Wat een avontuur! Met een prachtige bus het land door om mensen ter plaatse te spreken op NPO Radio 1. Ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging!”

Mirthe van der Drift (1993) studeerde sociologie in Utrecht en journalistiek in Rotterdam. Ze werkt bij NPO Radio 1 als programmamaker en presenteerde verschillende programma’s waaronder het wetenschapsprogramma 'Focus' en ‘De Nacht van’. Ook is ze de afgelopen jaren betrokken bij het opleiden van radiotalent van de KRO-NCRV Radioschool. Daarnaast is ze een van de makers van de nieuwe NTR-podcast ‘Doe Maar Normaal’, over Nederlandstalige protestmuziek. Mirthe was dit jaar al regelmatig te horen als presentator van 5 Dagen. “Nergens wordt nieuws zo persoonlijk. De bus geeft de mogelijkheid om in gesprek te gaan bij iemand op de bank, in de stamkroeg of tijdens de voetbaltraining. Je komt letterlijk en figuurlijk dichtbij de mensen en hun verhalen, dat vind ik mooie radio," zegt Mirthe over haar nieuwe rol als verslaggever.

Vanaf maandag 2 januari zijn ze dagelijks samen te horen op NPO Radio 1, elke werkdag live van 20.00 tot 20.30 uur. 5 Dagen (Jouw nieuws, jouw verhaal): iedere week vanuit een andere gemeente ergens in Nederland. Op vrijdag neemt invalpresentator Ajouad El Miloudi de presentatie voor zijn rekening.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.