Nieuw, vanaf medio oktober: lever uw mes in

Nieuw, vanaf medio oktober: lever uw mes in 

13 september 2021 - 10:46

Tegenwoordig hoor je er als jongere niet meer bij als je geen mes op zak hebt en daar wil de politiek wat aan doen: daarom houdt het ministerie van Justitie en Veiligheid van 11 tot 17 oktober een landelijke inzamelingsactie, waar iedereen geheel anoniem afstand kan doen van zijn of haar prikwapen.

De inzamelingsactie is onderdeel van een campagne met de pakkende slogan: "Drop je knife en doe wat met je life". Een beetje in jongerentaal: "Een boete of een celstraf is echt niet nice", waarschuwt het ministerie van Justitie en Veiligheid. De demissionaire ministers Ferd Grapperhaus en Sander Dekker benadrukken dat het niet alleen strafbaar is om een wapen te dragen, maar dat het ook gevaarlijk kan zijn (joh).

Overigens kunnen in sommige gemeenten niet alleen messen, maar ook vuurwapens ingeleverd worden. Voor als je er nog eentje hebt liggen, zeg maar. Daarnaast is een wetsvoorstel in de maak om de verkoop van messen aan minderjarigen te verbieden (maar daar moet u nog even geduld voor hebben).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml