Nieuw-Zeeland dwingt bevolking te stoppen; verbiedt sigaretten

Nieuw-Zeeland dwingt bevolking te stoppen; verbiedt sigaretten 

09 december 2021 - 11:14

Altijd als we denken dat Nederland helemaal is doorgeslagen, zien we dat het op andere plekken in de wereld nog veel gekker kan. Neem Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld, daar gaat de regering vanaf 2025 de verkoop van sigaretten verbieden. 

Dit houdt concreet in dat iedereen die momenteel 14 jaar of jonger is nooit meer sigaretten kan kopen, aldus een trotse Ayesha Verrall van het Nieuw-Zeelandse ministerie van Volksgezondheid. Mensen die volwassen zijn op het moment dat de wet van kracht wordt, kunnen wel gewoon blijven kopen.

"Verrall spreekt van een "historische dag voor de volksgezondheid". Nieuw-Zeeland heeft zich eerder al als doel gesteld om in 2025 "rookvrij" te zijn. Om dat te bereiken kondigde het ministerie donderdag ook andere maatregelen aan. Zo wordt de legale hoeveelheid nicotine in tabaksproducten tot een minimum beperkt en mogen sigaretten in steeds minder winkels verkocht worden."

Nieuw-Zeeland en Australië rekenen nu al omgerekend meer dan 25 euro voor een pakje sigaretten. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders pas zullen stoppen bij een kostprijs van 60 euro.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml