Nieuw-Zeelander: Gotta Catch 'Em All
Buitenland

Nieuw-Zeelander: Gotta Catch 'Em All.

Terwijl u normaliter op de zaak bent, of iets anders nuttigs uitvoert, is er een Nieuw-Zeelander zo gek genoeg om zijn baan op te zeggen om vrijwillig fulltime op Pokémons te kunnen jagen. Twee maanden trekt de beste man uit om de 151 Pokémons (Gotta Catch 'Em All) te kunnnen vangen.

Het leven van Tom Currie is niet makkelijk. Dag in dag uit gaat hij gewapend met koffie, boterhammen en een regenjas de deur uit. Maar Currie heeft een missie, zo weet The Guardian. Heel Nieuw-Zeeland moet worden afgestruind om de virtuele diertjes te bemachtigen. Hij heeft maar liefst twintig bustrips geboekt en maakte er onlangs al zes. Tom schaart het zoeken onder 'avontuur'. Hij zegt: "Ik was al zes jaar aan het werk en toe aan een pauze. Pokémon geeft me de gelegenheid om mijn dromen waar te maken."

"De beste ervaring was tot nu toe Sumner, Christchurch," zeg Currie. "Er waren wel honderd mensen op jacht. Als iemand een zeldzame Pokémon vond, riep diegen het heel hard zodat echt iedereen het kon horen." Toch wil de liefhebber zijn reizen zo goedkoop mogelijk houden. Tot zijn grote vreugde heeft zijn jacht nationale aandacht gekregen en bieden onder andere transportbedrijven hem ritten aan naar afgelegen plaatsen. Alles voor Pokémon.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →