Nieuwe app legt sekstoestemming vast
Tech

Nieuwe app legt sekstoestemming vast.

Wij vrezen dat de wereld vanaf nu langzaam steeds verder af gaat glijden. Het besluit van de Zweedse premier Stefan Löfven om inwoners van Zweden elkaar wederzijdse toestemming te laten geven voor het hebben van seks, inspireerde het Nederlandse softwarebedrijf LegalThings om een speciale app te ontwikkelen.

Wij vroegen ons destijds al af hoe dat in vredesnaam in zijn werk moet gaan in het Scandinavische land, het vastleggen van instemming met seks voordat je met elkaar tussen de lakens kruipt. Met de speciale app LegalFling is dat dus heel gemakkelijk.

"Iemand vragen een contract te tekenen voordat hij/zij met je naar bed gaat, is natuurlijk absurd. Nu is een simpele swipe genoeg om toestemming te geven voor de fling", laat CEO Rick Schmitz weten. Ook kunt u dan na verloop van tijd deze toestemming weer intrekken en zijn er clausules om het delen van seksueel getinte foto's en video's te verbieden.

Juridisch gezien werkt dat momenteel nog niet zo. Maar wij van PowNed voorspellen dat in de huidige tijd van toenemende digitalisering zoiets als dit binnenkort de nieuwe standaard gaat worden.

Het zal ongetwijfeld niet lang meer duren voordat toestemming via een app verplicht gesteld wordt, anders belandt u voor een #MeToo-tribunaal. Ook mogelijk: verplicht meedoen met 'deskundigen' Fajah Lourens en Arie Boomsma in een nieuwe aflevering van '40 dagen zonder seks'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →