'Nieuwe Disneyfilm is stigmatiserend'
Entertainment

'Nieuwe Disneyfilm is stigmatiserend'.

Het zit Disney allemaal niet mee met hun nieuwe tekenfilm Vaiana. De originele titel Moana moest al veranderd worden, omdat de oorspronkelijke naam gebruiksrechten had van een Italiaanse pornoster. Maar nu wordt Disney weer beschuldigd van stigmatisering van de bewoners van Oceanië. 

De mensen uit Polynesië zijn namelijk niet blij met de film omdat er een verkeerd beeld van hun cultuur wordt geschetst. Ze zijn het niet eens met het uiterlijk van de hoofdpersonage Maui, die mollig en egoïstisch is maar een goed hart heeft, meldt EenVandaag.

Het land heeft namelijk één van de hoogste obesitascijfers ter wereld. Daarnaast vinden ze dat hun halfgod Maui verkeerd wordt uitgebeeld, want voor hen is het echt een held. Disney geeft aan dat de makers zich hebben verdiept in de halfgod door onderzoek te doen in Polynesië.

Het is niet de eerste keer dat Disney wordt beschuldigd van racisme of stigmatisering. Eerder schreven we dat ze een 'racistisch' kostuum uit hun webshop haalden en in 1992 werden ze beschuldigd van racisme toen de film Aladdin uitkwam. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →