'Nieuwe' informateurs Koolmees en Remkes leiden gesprekken Rutte IV

'Nieuwe' informateurs Koolmees en Remkes leiden gesprekken Rutte IV  

05 oktober 2021 - 15:44

Krijgen we dan eindelijk een nieuw kabinet? Ja? Nou ja, 'nieuw'... VVD, CDA, D66 en ChristenUnie mogen dan samen een kabinet willen vormen dat Rutte IV gaat heten, maar het is natuurlijk eigenlijk gewoon Rutte III met wellicht wat andere poppetjes op andere plekken, een kabinet wat 'wij' voor zover wij weten naar huis hebben gestuurd maar waar men met hetzelfde beleid nog vier jaar op dezelfde wijze kan en mag doormodderen.

Maar goed, Rutte IV dus. Wouter Koolmees, die tijdens Rutte III als minister van Sociale Zaken bij Op1 mocht miepen over kritische Kamerleden die maar kritisch bleven over de Toeslagenaffaire, mag het formatiegesprek gaan leiden. Net als hij al eerder had gedaan, toen hij het stokje overnam van Jorritsma en Ollongren na de befaamde 'functie-elders'-faal. 

Koolmees gaat het babbelen met Rutte en de rest samen doen met Johan Remkes. U weet wel, recentelijk nog beticht van drankgebruik, maar nu dus - warrig of niet - ook een nieuwe oud-informateur. De Tweede Kamer voert op dit moment nog debat over het formatieproces tot nu toe, maar zal dan waarschijnlijk de benoeming officieel goedkeuren want zoals u weet hebben VVD, D66, CDA en CU - naar huis gestuurd of niet, keer op keer gefaald of niet - wel de meerderheid.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml