Nieuwe mens zal eenzaam ronddwalen

Nieuwe mens zal eenzaam ronddwalen 

30 mei 2022 - 13:50

Zoals blijkt uit diverse, onafhankelijk van elkaar geschreven studies, gemaakt aan de gerenommeerdste universiteiten in het westen, zal de huidige mens - de homo sapiens zoals we die sinds enkele duizenden jaren kennen – in de nabije toekomst een aantal veranderingen ondergaan en aldus evolueren tot wat een je een geheel nieuw wezen zou kunnen noemen. Wat zijn de oorzaken van deze op stapel staande veranderingen? Dat zijn de klimaatcrisissen, de voortdurend uitbreidende hongersnoden, de natuurrampen, de oorlogen, en onze levenswijze, die vooral in het westen zal leiden tot het verslappen van het brein, het verzwakken van de fysieke gesteldheid, en de algehele kwalijke evolutie van de genen.

Het kan immers niet blijven duren dat we ons volproppen met zeer slecht voedsel, dat we gedurende het grootste deel van onze tijd op onze lamme kloten liggen, dat we onszelf continu laten overvallen door depressies, burn-outs, ingebeelde ziektes, paranoia, hypochondrie, en zowel lichamelijke als geestelijke aberraties, dat we geen benul meer hebben van hoe relaties in stand moeten worden gehouden en hoe bevredigende seksualiteit kan beleefd worden, dat we nooit maar dan ook nooit tevreden zijn, dat geld ongeveer het enige is wat onze werelden draaiende houdt, dat nagenoeg niemand nog zonder het gebruik van drugs of pillen of andere verslavende middelen verder kan, en dat onze cultuur – muziek, literatuur, film, toneel, festivals, concerten, spoken word, noem maar op – geen reflectie meer geeft op het bestaan, maar enkel bestaat uit verschrikkelijke, onbegrijpelijke, affreus geproduceerde bagger. Bovendien vinden we onszelf fantastisch, getuige de rotzooi die door de zogenaamde sociale media verspreid wordt. Wat is er zo sociaal aan die media? Ze dienen louter om de  individualiteit, de arrogantie, de pretentie, en het egocentrisme van onbetekenende mannetjes en vrouwtjes in de verf te zetten.

Kortom, met name de westerse maatschappij zal binnen de vijftig jaar compleet in elkaar gestort zijn, en de oorlog in Oekraïne is slechts een voorafspiegeling van andere, door overal opduikende geschifte dictators in gang gezette oorlogen, die het hele Europese continent in vuur en vlam zullen zetten, en het enige wat zal overblijven zijn puin, ruïnes, vernietigde landschappen, waarin de nieuwe mens zal ronddwalen, op zoek naar voedsel en water, die hij niet zal vinden. En hoe zit het op andere continenten? Daar gaat het z’n gangetje: armoede, onkunde, gebrek aan kennis, lamlendigheid, inertie, mislukkende oogsten, elkaar de kop inslaan, fraude, misvattingen, ontmenselijking, en de onwil om iets wat niet deugde wél te laten deugen. Dus ook de niet-westerse mens zal verworden tot een parodie van iemand die tevoren ook al een parodie was, en deze niet-westerse mens zal vluchten naar waar de westerse mens z’n territorium tegen wil en dank zal proberen te verdedigen met stokken, knotsen, stenen, en de blote vuisten.

Er zullen geen grenzen meer zijn, geen landen of staten of naties, geen regeringen, geen goedbedoelende leiders, geen infrastructuur, geen energiebronnen, en geen boterham met kaas van een merk dat het, zoals vroeger wel het geval was, moet opnemen tegen duizend andere kaasmerken. Vergeet het dat je nog zal kunnen kiezen tussen verschillende chocolades, auto’s, wasmachines, laptops, telefoons, gezonde maaltijden, sigaretten of tandpasta’s. Je zal een half lijk zijn vol wonden en bulten, rondwaggelend van hot naar her, eenzaam en alleen, hopend de weg te vinden naar de redding, en die redding is er niet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.