Nieuwe politieke partij Code Oranje ziet levenslicht
Binnenland

Nieuwe politieke partij Code Oranje ziet levenslicht.

Nederland is weer een politieke partij rijker die mee gaat doen aan de komende verkiezingen. Het gaat om een partij die de naam Code Oranje draagt met als oprichter de waarnemend burgemeester van de gemeente Heerhugowaard: Bert Blase.

Uiteraard mogen bij het aankondigen de nodige open deurtjes niet ontbreken. Want "het is tijd voor een nieuw geluid". Ook moet de samenleving vaker betrokken worden bij besluitvorming en moet er wat de nieuwbakken politicus Blase betreft meer ruimte komen voor referenda. Eigenlijk moet de democratie gewoon helemaal vernieuwd worden. Want nu is het kut.

Volgens de partij is Code Oranje eigenlijk geen partij, maar een beweging. Op de vraag wie de doelgroep  wordt is het antwoord simpel: Alle Nederlanders. Ook mensen die niet stemmen. Kijk, dat is nu nog eens een verhelderende analyse met duidelijke standpunten.

Wie overweegt op de beweging te stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 kan dat in ieder geval doen in de provincies Noord- en Zuid- Holland. Gelderland en Overijssel staan vooralsnog op de wenslijst. Op termijn wil Blase een gooi doen naar kamerzetels. De huidige kliekjesdienst is dus gewaarschuwd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Hoi allemaal! Kijk hier hoe code oranje de democratie wil verbeteren!

Een bericht gedeeld door Code Oranje (@codeoranjedemocratie) op

Alle artikelen geladen. Overzicht →