Nieuwe politieke partij Code Oranje ziet levenslicht 

25 oktober 2018 - 16:01

Nederland is weer een politieke partij rijker die mee gaat doen aan de komende verkiezingen. Het gaat om een partij die de naam Code Oranje draagt met als oprichter de waarnemend burgemeester van de gemeente Heerhugowaard: Bert Blase.

Uiteraard mogen bij het aankondigen de nodige open deurtjes niet ontbreken. Want "het is tijd voor een nieuw geluid". Ook moet de samenleving vaker betrokken worden bij besluitvorming en moet er wat de nieuwbakken politicus Blase betreft meer ruimte komen voor referenda. Eigenlijk moet de democratie gewoon helemaal vernieuwd worden. Want nu is het kut.

Volgens de partij is Code Oranje eigenlijk geen partij, maar een beweging. Op de vraag wie de doelgroep  wordt is het antwoord simpel: Alle Nederlanders. Ook mensen die niet stemmen. Kijk, dat is nu nog eens een verhelderende analyse met duidelijke standpunten.

Wie overweegt op de beweging te stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 kan dat in ieder geval doen in de provincies Noord- en Zuid- Holland. Gelderland en Overijssel staan vooralsnog op de wenslijst. Op termijn wil Blase een gooi doen naar kamerzetels. De huidige kliekjesdienst is dus gewaarschuwd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie