Nieuwe roman

Nieuwe roman 

27 januari 2020 - 11:25

M’n nieuwe roman, Bloed Spuwen Naar De Hematoloog, ligt eindelijk in de winkel. Als zo’n boek net uit is, check ik even bij een paar boekhandels hoe het zit met de verkoop. Dan bel ik naar zo’n zaak met een vervormde stem, want m’n eigen stem is natuurlijk erg bekend in Vlaanderen en Nederland, en ik wil niet dat mensen denken: die belt om navraag te doen naar godbetert z’n eigen boek!

Dus gisteren belde ik met een bevend oudevrouwtjesstemmetje naar boekhandel Athenaeum in Amsterdam, en ik zei: ‘Dag meneer, het is hier Toos Vreugdewagen  uit Zaandam, en ik wilde vragen of het boek Bloed Spuwen Naar De Hematoloog van Herman Brusselmans momenteel verkrijgbaar is?’ ‘U zult een paar dagen moeten wachten, mevrouw Vreugdewagen,’ zei de man van Athenaeum, ‘er is werkelijk een stormloop op dit boek, en het is uitverkocht, maar overmorgen komen de volgende duizend exemplaren binnen.’ ‘Dank u wel, meneer,’ zei ik, ‘tot overmorgen.’ Ik was zonder twijfel niet door de mand gevallen, omdat ik heel goed de stem van een bevend oud vrouwtje kan nadoen, waarbij ik deze stem moduleer naar die van Dieuwertje Blok.

Hoe dan ook is het zo dat m’n roman al wijdverspreid is, en ik krijg ook reeds de eerste reacties binnen op de lezing ervan. Vaak komen deze commentaren van wildvreemde mensen, die op god weet welke manier aan m’n e-mailadres of m’n telefoonnummer geraakt zijn, maar tevens krijg ik feed back van vrienden en kennissen van mij. Zo mailde m’n lieve vriendin Georgina Verbaan het volgende: ‘Heerlijke  Herman, wat heb je weder een fantastisch boek geschreven. Ik heb Bloed Schuwen Naar De Hemmeloog in één ruk uitgelezen. En wat schrijf je prachtig over de lesbische liefde. Toen ik samen met m’n partner Maartje je pornografische hoofdstuk over de seks tussen twee vrouwelijke personages las, werden we allebei zo geil dat we meteen ook twee keer de lichamelijke liefde bedreven! Als ik opnieuw hetero word, zal ik graag eens langskomen om je flurk een pijpje te geven, Herman. Graag tot dan!’ Heel tof van Georgina.

En wat te denken van het whatsapp-bericht van m’n goeie gabber Jort Kelder. Die schreef: ‘Herman, Jort hier. Zoals je weet ben ik geen lezer. Ik lees bijna nooit. En dan zeker geen romans. De laatste keer dat ik een roman las was dat Een Vlucht Regenwulpen van Maarten ’t  Hart, wat een kutboek zeg. Maar nu heb ik, op aanraden van Matthijs van Nieuwkerk, jouw nieuwe roman Bloedige Spuw In De Prematologie gelezen. Een topboek! Vooral de lesbische scène sprak me zeer aan, en toen ik die las heb ik de hand aan mezelf geslagen, dat moet ik eerlijk toegeven. Ik hoop dat in je volgende boek weder zulke scènes voorkomen. Tot gauw, Herman!’ Dat is toch heel patent van Jort?

Monica Geuze, op haar beurt, sprak een bericht in op m’n voicemail, zeggende: ‘Stoere kerel, schitterend nieuw boek. Werd er helemaal hitsig van. Was je maar een paar tientallen jaren jonger dan je nu bent, dan was ik je zeker in Gent komen versieren als een gek. Je bent de enige echte, lieve Herman!’ Heel leuk om zoiets te horen van een klassedame als Monica.

En zo zie je maar hoe een eenvoudig boek de harten en de lichamen van vele mensen in vuur en vlam kan zetten. Doch bescheiden als ik ben ga ik hier niet de loftrompet steken over mezelf. Ik zeg alleen maar dat ik de beste schrijver van Vlaanderen en Nederland ben, waarbij ik dankbaar en deemoedig het hoofd buig. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.