Nieuwe rasta-Sint: sintjes in plaats van Pieten
Binnenland

Nieuwe rasta-Sint: sintjes in plaats van Pieten.

Bij het Amsterdamse stadhuis arriveert zaterdagochtend de Nieuwe Sint. Maar verwacht geen blanke Sinterklaas met lange grijze haren. Het wordt een rasta Sinterklaas die niet begeleid wordt door Pieten, maar door sintjes. 

Patrick Mathurin, die dit jaar voor de tweede keer Sinterklaas gaat spelen, zegt dat hij er weer een feestje van wil maken. Het 'feestje' wordt een week voor de 'echte' Sint arriveert gehouden. Het doel is om van het sinterklaasfeest weer een positief feest te maken, schrijft het AD. Daarbij zegt Mathurin dat hij zich niet verder wil mengen in de Pietendiscussie. "Ik wil een oplossing en niet bij het probleem blijven hangen", zegt hij.

Mathurin zegt een intocht te willen waar mensen blij van worden. "Ik wil een positieve boodschap brengen van liefde, vrede en vriendschap. Ik wil de kinderen bewust maken van hun eigen talenten en dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen".

Vorig jaar kwam de Nieuwe Sint ook al aan in Amsterdam, maar was het feestje niet zo denderend. "Dat was op de vrijdag voor de officiële sinterklaasintocht en dat bleek niet zo handig, er waren niet veel mensen. Hopelijk is dat dit jaar anders."

Alle artikelen geladen. Overzicht →