Nieuwe verdachte moord Wiels is oud-minister en partijgenoot
Buitenland

Nieuwe verdachte moord Wiels is oud-minister en partijgenoot.

Elmer 'Kadé' Wilsoe, oud-minister van Justitie uit het kabinet Schotte en huidig parlementslid op Curaçao voor Pueblo Soberano, wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de moord op Helmin Wiels in mei 2013. Wiels werd op het strand bij Willemsoord doodgeschoten.

De verdenking kwam vorige week naar buiten. Toen zetten onbekenden een deel van het proces verbaal in een YouTube-filmpje online. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt nu aan de NOS dat de pagina's afkomstig zijn uit het dossier.

Wilsoe zou de ochtend voor de moord contact hebben gehad met Luigi 'Prentu' Florentina, de man die samen met Elvis 'Monster' Kuwas de moord pleegde. Prentu werd na zijn arrestatie dood gevonden in zijn cel. Monster is inmiddels veroordeeld en kreeg levenslang.

De rol van Wilsoe

Uit het proces verbaal blijkt nu dat Wilsoe een afspraak met Wiels had op het strand. Wilsoe heeft de locatie en tijd toen doorgegeven aan Prentu. Waarom Wilsoe Wiels dood wilde hebben is niet bekend gemaakt.

Volgens lokale media was Wilsoe niet het grote brein achter de moord, maar zou hij een loopjongen zijn van loterijkoning Robbie dos Santos en zijn halfbroer George Jamaloodin. George is een voormalig minister. Beiden worden gezien als opdrachtgever en financiers van de moord.

Alle artikelen geladen. Overzicht →