Uitschuifbare wapenstok voor politieagenten 

14 november 2017 - 11:30

Sidder en beef! Politiemensen worden vanaf half 2018 uitgerust met een hypermoderne wapenstok. Tof aan deze stok: hij is uitschuifbaar, langer en gaat zo in de pocket. Geschikt om verdachten van verdere afstand onder controle te krijgen. Het huidige knuppeltje zet simpelweg geen zoden aan de dijk, weten ook verdachten.

Politiemensen hebben in het verleden meermaals aangedrongen op een uitschuifbaar exemplaar van de stok. Fonkelnieuw issie overigens ook weer niet, sommige korpsen hebben al geƫxperimenteerd met het in Duitsland gemaakte slagwapen tijdens de horecadienst.

De politie verwacht dat het nieuwe hebbedingetje een slachtoffer meer angst inboezemt. Er is zelfs een proef gehouden waaruit is gebleken dat men, bij het horen uitschuiven van de stok, eerder een stap achteruit zet.

Dat is ook niet zo gek natuurlijk. Wanneer wij denken aan een stok die uitschuift, is het eerste beeld dat op onze netvliezen verschijnt die van een ouderwetse ploertendoder. En die zijn kiezelhard, wilt u niet op uw knieschijven terecht horen komen.

Anyway, als de levering van de nieuwe wapenstok net zo snel gaat als het leveren van nieuwe politiepolo's en nieuw setje handboeien dan zit het wel snor. Medio 2024 zal elke agent dan wel voorzien zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie