Nigeriaans voetbalteam te laat in Rio
Sport

Nigeriaans voetbalteam te laat in Rio.

Het Nigeriaanse voetbalelftal komt waarschijnlijk een stuk later aan dan gepland op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Vanwege een probleempje met de betaling voor de vlucht, staat hun gecharterde vliegtuig nog steeds aan de grond in de Amerikaanse stad Atlanta.

"Het geld dat het ministerie van Sport voor de vlucht heeft betaald, staat nog niet op de rekening van de vliegmaatschappij", vertelt een bron dichtbij de Nigeriaanse voetbalbond (NFF) aan de BBC. "Daarom weigeren ze het team naar Brazilië te vliegen."

De transactie liep waarschijnlijk vertraging op doordat het via verschillende rekeningen ging en omgezet moest worden naar een andere valuta. Volgens de bron had het proces eerder in gang gezet moeten worden en ligt de schuld niet bij de NFF.

Vrijdag spelen de Nigerianen hun eerste wedstrijd tegen Japan in Manaus. De voetballers landen waarschijnlijk minder dan 36 uur voor de wedstrijd op het vliegveld van Rio. Nigeria werd in 1996 het eerste Afrikaanse (en niet-Europese of Zuid-Amerikaanse) team dat goud binnensleepte op de Spelen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →

  Registeren.

  Stop! Je bent nog niet helemaal klaar om te reaguren.

  • Klik op de activatielink in de e-mail.
  • Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is.
  • Je account is nu geactiveerd en je kunt reaguren.
  Sluiten