Nijboer (PvdA) gelooft niet in linkse samenwerking, verlaat Kamer

Nijboer (PvdA) gelooft niet in linkse samenwerking, verlaat Kamer 

01 augustus 2023 - 10:56

Het lijkt zo'n gelukkig huwelijk op links. GroenLinks samen met de Partij van de Arbeid. Blije gezichten tijdens de persconferentie, applaus, bloemen en niet te vergeten een knuffelende Klaver en Kuiken. En bijna alle leden zijn voorstander. Toch? Nou, niet iedereen gelooft in de linkse fusie.

Neem Henk Nijboer bijvoorbeeld. Hij ziet het niet zitten om onderdeel te worden van een gezamenlijke fractie en zal daarom na de verkiezingen het werk als Kamerlid neerleggen. Daarmee verlaat een van de langstzittende parlementariërs van de PvdA de Kamer. Liefst elf jaar lang was hij onderdeel van de partij.

In zijn afscheidsbrief op Twitter X schrijft Nijboer eerst een heel verhaal over wat het werk allemaal zo leuk maakt en wat hij heeft betekent (zo sprong meneer onder meer in de bres voor zijn eigen provincie Groningen m.b.t. de aardbevingsschade bij de gaswinning), om daarna te benoemen dat de overgrote meerderheid van de leden van PvdA en GroenLinks voor een gezamenlijke lijst hebben gestemd.  "De kiezers verdienen Kamerleden die volmondig in de nieuwe samenwerking geloven", zegt hij. "En hoewel ik hoop op een fantastisch resultaat bij de verkiezingen, kan ik niet verhelen dat ik zorgen heb over de politieke koers."

Wat Nijboer nu gaat doen, is nog niet bekend.

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml