'Ninja Turtles moeten veganisten worden'
Raar

'Ninja Turtles moeten veganisten worden'.

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft weer eens een plannetje bedacht om de jeugd op te voeden: kinderzender Nickelodeon moet de Teenage Mutant Ninja Turtles veganistisch maken, de schildpadden werken namelijk mee aan dierenleed.

Voor de nieuwe generatie onder ons: The Ninja Turtles is een kinderserie uit de jaren tachtig over vechtende, gemuteerde schildpadden die graag pizza's eten. En pizza, moet u weten, is slecht voor het welzijn van de mede levende wezens op onze planeet. Vooral als het belegd is met salami, of tonijn. En wat dacht u van alle kaas waar zuivel in zit?

Komend jaar staan nieuwe afleveringen van de serie gepland en dus is dit een goede gelegenheid voor de zender om de Turtles eens te laten stoppen met meewerken aan dierenterreur. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft Lauren Thomasson van PETA een brief geschreven aan de hoogste baas van Nickelodeon, Cyma Zarghami.

Volgens haar is veganist zijn anno 2018 hot. De millennials van deze wereld eten 60 procent meer tofu, de jeugd drinkt 550 procent meer zuivelvrije melk. Op 70 procent van de Amerikaanse campussen kunnen studenten al veganistische maaltijden krijgen. Just saying

Nu wij erover nadenken: het slaat überhaupt he-le-maal nergens op dat gemuteerde schildpadden pizza's vreten. Heeft u ooit wel eens een schildpad een pizza zien eten? Precies. En dan die gekke ouwe rat die hen traint ook maar gelijk. Ratten verspreiden namelijk enge ziektes.

Alle artikelen geladen. Overzicht →