NL anno 2017: toneelstuk 'F*ck the Police'
Entertainment

NL anno 2017: toneelstuk 'F*ck the Police'.

Het is weer zover, dames en heren. Benadeelden van etnisch profileren door de politie worden deze week op hun wenken bediend. Het toneelstuk 'F*ck the Police' gaat zondag in première in het Bijlmer parktheater in Amsterdam. En dus kunnen alle zelfbenoemende slachtoffers steun bij elkaar zoeken.

Het toneelstuk, uiteraard met NUL respect voor onze politiemensen, moet uitbeelden hoe slecht mensen met een migratie-achtergrond het in Nederland hebben. Hoe zij dagelijks te maken krijgen met deze vorm van pure discriminatie. Hoe, *veegt een traantje weg*, iedereen tegen hen is.

Alsof het allemaal nog niet niet kansloos genoeg is, verschijnt Amnesty International als trots partner ook nog even ten tonele. U weet wel, dat is die organisatie die claimt hoe terroristen zouden worden vernederd in het Nederlandse gevangeniswezen. Wat achteraf door deskundigen ontkracht werd.

Anyway, het als racisten wegzetten van de politie de anti-politie propaganda is gemaakt door acteur Raymi Sambo. Die kunt u kennen van de tv-series All Stars en SpangaS.

Zes Calimero's Nederlanders, uiteraard migratieachtergrondiërs, hebben een slachtofferrolletje in het stuk gekregen. Amnesty biedt mbo-scholieren een lespakket met workshops aan rond de voorstelling. Want daar valt natuurlijk een hoop over te leren, hoe je als migratieachtergrondiër stelselmatig door de politie wordt benadeeld. Of er ook tissues en snotlappen worden uitgedeeld is niet bekend.

Als speciale tip wil Amnesty verder nog kwijt dat migratieachtergrondiërs naar hun mobieltje moeten grijpen op het moment dat de politie hen om een identiteitsbewijs vraagt. Dit om racisme en discriminatie op beeld te kunnen vastleggen. Autochtonen hoeven dat niet te doen, want het is zoals u allen weet alleen zo dat migratieachtergrondiërs altijd genaaid worden.

Daarnaast is de organisatie op zoek naar twee mensen die wel heul extreem slecht behandeld zijn door politiemensen. De twee ergste verhalen leveren u twee vrijkaartjes op. Klagen maar!

Alle artikelen geladen. Overzicht →