'NL begint land der ongelovigen te worden'
Binnenland

'NL begint land der ongelovigen te worden'.

Hang de vlag maar uit Voor het eerst sinds het bestaan van ons kleine koude kikkerlandje rekent een meerderheid van de Nederlanders zich niet tot een religieuze groepering.

Vorig jaar zei 'slechts' 49,3 procent zich aanhanger te noemen van een of ander geloof (in 2012 was dit nog 54 procent), blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de StatistiekMet andere woorden: wij Nederlanders keren ons steeds meer af van de Heer boven ons.

Dit vertaalt zich in het feit dat nog maar 24 procent van ons katholiek is, 6 procent van de Nederlanders zich hervormd noemt, 6 procent zich rekent tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en 3 procent gereformeerd is. 

Vijf procent van ons land heeft meer op met de islam en zes procent hangt 'iets anders' aan, zoals het jodendom, het boeddhisme en andere religies als de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. 

Het wordt dus hoog tijd dat een nieuwe profeet opstaat om ons ongelovigen weer op rechte pad te krijgen. Dit blijkt ook uit het feit dat we de weg naar God's huis niet meer kunnen vinden. Ruim driekwart van de bevolking (78 procent) gaat zelden of nooit naar een religieuze dienst.

Alle artikelen geladen. Overzicht →