'NL ergert zich aan polarisatie, omringt zich met gelijkgestemden'

'NL ergert zich aan polarisatie, omringt zich met gelijkgestemden' 

29 december 2022 - 11:06

Aanhangers van complottheorieën, tegenstanders van de coronamaatregelen, antivaxers, radicaal-rechtse politici of groeperingen die zich antidemocratisch of racistisch uiten, groepen die zich uitspreken over het klimaat, lhbtiq-rechten of racisme: u ergert zich behoorlijk aan allerlei mensen in ons land en daarom omringen wij ons met gelijkgestemden.

Driekwart van de Nederlanders denkt bovendien dat de polarisatie in Nederland toeneemt en dat meningsverschillen over maatschappelijke kwesties steeds groter worden, volgens het nieuwste Continu Onderzoek Burgerperspectieven van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Tegelijkertijd vinden mensen dat meningen extremer en vaak harder worden geuit, vooral in de (sociale) media en in het politieke debat en daarom gaan we waar mogelijk in de eigen omgeving dit soort confrontaties uit de weg. In de persoonlijke sfeer ervaart u dan ook minder polarisatie, al maakt het wel uit om wie en waarover het gaat. Corona vormt een uitzondering, omdat het een onderwerp is dat iedereen raakt, aldus het SCP.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml