Sneeuw sloopt Nederland volledig
Binnenland

Sneeuw sloopt Nederland volledig.

De witte hel houdt inmiddels behoorlijk huis in ons landje. Nu al begint de situatie zo dramatisch te worden dat Nederland massaal in zak en as zit. U niet natuurlijk, u heeft netjes geluisterd naar het ANWB-advies en ziet van achter het dubbele glas toe hoe uw nageslacht de zoveelste verminkte sneeuwpop aan het bouwen is.

Die ze overigens niet kunnen afmaken, want u heeft geen wortels gekocht. Een sneeuwpop zonder neus is geen sneeuwpop, weet u wel. Net zo kansloos als Barbie zonder opgespoten lippen. Wilt u dus alsnog die wortel om uw kinderen niet te hoeven vragen wat voor sneeuwmonster zij in hemelsnaam gebakken hebben, dan is de vraag: trotseert u die Russische invloeden die de wegen onbegaanbaar maken?

Het KNMI heeft inmiddels een weeralarm uitgegeven. Code Rood is in het midden en zuiden van het land van kracht wegens grootschalige gladheid. De sneeuwval zal zich vanmiddag verder noordwaarts uitbreiden. 

Maar dat is nog niet alles: mocht u vandaag willen vliegen dan is de kans groot dat u dikke pech hebt. De KLM voelt zich genoodzaakt ongeveer 150 vluchten te schrappen omdat er veel minder vliegtuigen mogen landen en vertrekken vanaf Schiphol. Eindhoven Airport is vandaag voorlopig zelfs helemaal gesloten.

Ook het asfalt vereist een heldere blik. Rijkswaterstaat waarschuwt voor zeer gevaarlijke rij-omstandigheden en roept weggebruikers op om niet de weg op te gaan. De A2 van Eindhoven naar Maastricht is daarom inmiddels dicht.

Ook de NS ziet de bui al hangen er roept u op vanmiddag zo vroeg mogelijk vanaf uw werk huiswaarts te keren. "Hoe later mensen vertrekken, hoe groter de problemen naar verwachting zullen zijn", aldus de NS.

Beter geeft u gehoor aan die oproep van de sneeuwspecialisten van de Nederlandse Spoorwegen. Op die manier hoeft u over een stuk van 20 kilometer in plaats van 6 uur, wellicht maar 5.30 uur te doen.

Advies: veel wodka zuipen. Voor de rest: Don't worry, be Ruski.

Alle artikelen geladen. Overzicht →