'NL haalt vijf IS-bruidjes met kids op uit Syrië'

'NL haalt vijf IS-bruidjes met kids op uit Syrië' 

03 februari 2022 - 11:03

Nou, wat fijn. Nederland zou vanochtend vijf IS-vrouwen en hun elf kinderen hebben opgehaald vanuit een detentiekamp in Syrië. Dat melden journalisten in de regio, volgens De Gelderlander is er nog geen officiële bevestiging.

Zoals u waarschijnlijk weet zitten zo'n dertig Nederlandse vrouwen en hun 70 kinderen al twee jaar in detentiekampen in het Koerdisch deel van Syrië. De vrouwen sloten zich jaren geleden aan bij IS. Nadat het Beloofde Kalifaat van de terreurgroep viel, belandden ze in Koerdisch gevangenschap.

En dat is natuurlijk niet zo'n paradijs als het Beloofde Land. Een deel van de vrouwen wil daarom al jaren terugkeren naar Nederland, maar het kabinet wilde daar niet aan meewerken. De rechtbank Rotterdam heeft echter bepaald dat Nederland wel moet. Als ons landje niet meewerkt aan terugkeer van de vrouwen, dreigen de strafzaken die hier tegen hen lopen gesloten te worden. Wat weer inhoudt dat ze, als ze later ooit terugkeren, niet meer gestraft kunnen worden. En dat is iets wat we al helemaal niet moeten willen natuurlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml