Meer asielzoekers welkom uit Turkije en Zuid-Europa
Binnenland

Meer asielzoekers welkom uit Turkije en Zuid-Europa.

Wat zijn we toch goed bezig met zijn allen. Nederland heeft weer meer asielzoekers overgenomen van Turkije, Griekenland en Italië en daardoor is het aantal Nieuwe Nederlanders in ons land afgelopen jaar licht gestegen van 33.570 naar 35.030.

Komt allemaal door de deal met Turkije. Nederland neemt sindsdien meer mensen op uit opvangkampen in Turkije, Griekenland en Italië. Vorig jaar ging het in totaal om zo'n 3.700 mensen maar de verwachting is dat dit nog veel meer gaat worden.

Ons landje blijkt daarin nu al het braafste jongetje van de klas te zijn want 'we' doen het hiermee veel beter dan andere landen, blijkt uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De 'gewone' asielstroom, goed voor ruim 31.000 asielzoekers, is wél vrijwel gelijk gebleven. Een groot deel (14.490) hiervan is in het kader van gezinshereniging. Velen van hen blijken namelijk familie te zijn van eerder toegelaten personen.

Azc's desondanks leger en leger

Wel is het zo dat de asielzoekerscentra steeds leger raken, zoals eerder al naar buiten kwam. Over azc's gesproken, nog een opmerkelijk statistiekje: het aantal incidenten nam in gelijke mate af met de daling van het aantal asielzoekers, waardoor het ministerie van Justitie en Veiligheid moet concluderen dat dit vermoedelijk met elkaar te maken heeft.

De politie hoefde veel minder vaak op te treden. Er werden minder geweld, diefstal en andere vergrijpen gepleegd. Vinden wij gek, want wij dachten altijd dat asielzoekers heel zielig zijn en niks met criminaliteit te maken hebben.

Alle artikelen geladen. Overzicht →