NL in Verzet demonstreert bij rechtbank Amsterdam

NL in Verzet demonstreert bij rechtbank Amsterdam 

05 januari 2022 - 14:01

Vandaag in de rechtbank van Amsterdam vindt een supersnelrechtzitting over de verboden demonstratie op het Museumplein plaats. En dus een reden voor enkele tientallen boze demonstranten van Nederland in Verzet om voor de ingang lawaai te maken.

Zij willen zo hun steun betuigen aan verdachten die voor de snelrechter moeten komen, nadat ze zondag werden aangehouden bij een verboden coronademonstratie op het Museumplein. Een deel van de aanwezigen, zo'n vijftien mensen, heeft camouflagekleding aan of draagt een baret. Ook zijn er symbolen kenmerkend van de demonstraties tegen de coronamaatregelen te zien, zoals een geel hesje en een doorgestreepte QR-code.

De eerste voorgeleide is een 56-jarige man uit Almere. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Actiegroep Nederland in Verzet riep op een uur voor zijn voorgeleiding bij de rechtbank te zijn: "Omdat zij altijd voor ons klaar staan. Nu staan wij klaar voor hun!" Na deze eerste zitting wordt besloten over de verlening van het voorarrest van vier andere mannen in verband met openlijke geweldpleging of mishandeling van een agent.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml