NL klaagt: 'Tomaten en avocado's t*ringduur in winter'

NL klaagt: 'Tomaten en avocado's t*ringduur in winter'  

22 februari 2023 - 10:30

Jammer joh: het hele leven is t*ringduur en wat ook t*ringduur is, is (bepaalde) groente! Supermarkten hebben het lastig met het vullen van hun groenteschappen en dus is het tijd voor De Telegraaf om de klaagstemming van shoppende huismoeders in de Albert Heijn te peilen.

Want het is wat, het is hartje winter, en er zijn een stuk minder tomaten, aubergines, paprika’s en bloemkolen te krijgen en die avocado’s: "Die kostten normaal 1 euro en zijn nu 1,30 euro - in de bonus!” Komt allemaal omdat het te koud is in de landen waar de groentes normaal gesproken groeien en waarvandaan wij ze importeren en de kassen in ons land leegstaan door de hoge energieprijzen.

En dan is het heel makkelijk om de regering lekker de schuld te geven, maar aan de ander kant: als u groente wil vreten, vreet dan groente die in het winterseizoen groeien. Zoals prei, wortelen, pastinaak en boerenkool. Is ook beter voor de planeet. Maar ja, dat vinden de millennials van nu niet lekker natuurlijk.

Nee, hier in het Westen zijn wij gewend dat we in 2023 alles kunnen kopen 365 dagen per jaar. Maar heeft u wel eens gehoord dat er in de Gouden Eeuw geklaagd werd dat er in februari geen avocado's te krijgen waren of dat de pasta met paprika en aubergine zo duur was? Nee! Precies. Dus een winter zonder overleven wij ook wel. Vanavond lekker stamppot van moeder de vrouw.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml