NL knikkert tientallen Albanezen land uit
Binnenland

NL knikkert tientallen Albanezen land uit.

Meevaller, vrienden. Nederland blijkt ondanks uw vooroordelen toch nog gewoon baas over eigen land. Omstreeks vijftig Albanezen, status: asielaanvraag afgewezen maar weigeren de daarbij horende consequenties te aanvaarden, zijn onder speciale begeleiding in Rotterdam op het vliegtuig naar Tirana gezet.

Dat zit zo: Albanië is blijkbaar een kleurloos land met weinig mogelijkheden, daarom wilde het vijftigtal graag gebruik komen maken van onze verzorgingsstaat. Kan en mag allemaal, maar Albanië is niet per definitie onveilig.

En dus werden de asielvragen afgewezen. De teleurgestelde Albanezen besloten ondanks de afwijzingen gewoon in Nederland te blijven. Waarom ook niet eigenlijk. Kansloos in Albanië of kansloos in Nederland, die keuze is snel gemaakt.

De Nederlandse overheid, die recentelijk te maken kreeg met een explosieve stijging aan Albanese migranten pikt het niet langer. De uitgezette asielzoekers hebben naast een gratis vlucht allen een inreisverbod van twee jaar aan hun broek gekregen. Dat betekent dat de gehele Europese Unie de komende 24 maanden verboden terrein voor hen is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →