NL laat daklozen letterlijk in de kou staan
Binnenland

NL laat daklozen letterlijk in de kou staan.

In de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht is het voor dak- en thuislozen buffelen. De arme donders kunnen door een gebrek aan woonruimte nauwelijks gehuisvest worden, ook ontbreekt het aan passende ondersteuning.

De schrijnende situatie is een perfect voorbeeld van waar Nederland steken laat liggen. Nieuwe NL'ers met massa's binnenhalen, huisvesten en helpen met het invullen van bijstandsformulieren, maar er niet in slagen op straat slapende medelanders te helpen met een woning en hen dan maar in een opvang te duwen.

Dat komt voornamelijk doordat er 'te weinig kennis' aanwezig is bij gemeenten. Het gebrek aan kennis zorgt dan weer voor dat men niet weet hoe passende ondersteuning te bieden. Dat is bij de geïmporteerde toekomst van Nederland wel ff anders, daarbij struikelen hulpverleningsinstanties over elkaar wie zich als eerst over hen mag ontfermen.

Goed, nu maakt het eigenlijk ook geen reet uit waar je vandaan komt. Iedereen die hulp verdient, die zou dat in welvaartsstaatje (met de nadruk op 'tje') Nederland moeten kunnen krijgen. Simple as f*ck. 

Trouwens, nu we er over nadenken: een tekort aan woningen hoeft totaal geen probleem te zijn. Het is maar net hoe ver u zelf wilt gaan. Neem de trein naar Amsterdam en kraak gewoon de eerste de beste woning.

Alle artikelen geladen. Overzicht →