NL loopt warm voor kussende jongens-borduurwerkjes 

03 april 2018 - 08:34

Wat een scheetje, de 85-jarige oma Miet uit Deurne. Speciaal voor haar twee homo kleinzoons sloeg de bejaarde vrouw aan het borduren en maakte een schilderijtje van twee kussende jongens, een parodie op het welbekende Delfts Blauwe 'kussend paartje' (origineel = man en vrouw).

De tortelduifjes plaatsten de creatie van hun oma op een speciaal aangemaakte Facebookpagina en hebben er voor gezorgd dat Miet vanaf nu een dagbesteding heeft, de bestellingen druppelen namelijk binnen. Het zijn er zoveel, dat de arme vrouw binnen een dag al (tijdelijk) moet stoppen met het aannemen van orders.

Hoeft geen ramp te zijn, want wellicht heeft u ook een oma die graag een extraatje bovenop die karige AOW-uitkering wil verdienen. Tip: post het op Facebook en deugend Nederland slaat aan het bestellen. Al zal dat niet helemaal de bedoeling zijn, want inkomstenderving.

Het is trouwens niet de eerste keer dat het 'kussend paartje' een andere uitvoering krijgt. Eerder werd het oer-Hollandse souvenirtje al verminkt aangepast omdat het niet zou voldoen aan de juiste afspiegeling van de samenleving. Internationale studenten van de Haagse Hogeschool vonden daar wat op en maakten een Arabische, Hindoestaanse en Surinaamse versie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie