'NL mag geen gratis racebaan voor Oost-Europeanen zijn'
Binnenland

'NL mag geen gratis racebaan voor Oost-Europeanen zijn'.

Buitenlanders kunnen hier nog lekker hard rijden en het rode licht negeren zonder een boete te krijgen, maar daar willen het CDA en de VVD een stokje voor steken. Nu ontlopen buitenlandse automobilisten vaak een boete, omdat hun adres niet binnen vier maanden kan worden achterhaald. De partijen willen vanavond in de Tweede Kamer voorstellen om de termijn voor het vervallen van boetes op te rekken

Volgens CDA-lid Van Helvert is van alle boetes die in 2015 aan Polen zijn uitgeschreven, nog maar een derde betaald. "Nederland mag geen gratis racebaan worden voor Oost-Europeanen", waarschuwt hij. Wanneer er niet binnen vier maanden het adres achter een kenteken kan worden achterhaald, verdwijnt de verkeersboete. Nederland heeft afspraken met een aantal landen om verkeersgegevens uit te wisselen, maar dat is nog niet bij alle landen - zoals Italië - het geval. 

Het CDA en VVD willen die termijn nu oprekken tot vier maanden nádat het adres is achterhaald, schrijft het AD. Daarnaast zouden de gegevens van buitenlandse verkeershufters in ieder geval vijf jaar bewaard moeten worden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →