NL mag nog een jaartje genieten van Van Persie
Binnenland

NL mag nog een jaartje genieten van Van Persie.

Het hoge woord is eruit: vannacht om 00.30 uur werd wereldkundig gemaakt dat Robin van Persie nog een jaartje doorgaat met voetballen.

De vlag kan dus uit in Rotterdam-Zuid, waar de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal in januari neerstreek en prompt de prijs der prijzen (de gouden KNVB-Beker) won. Maar eigenlijk is het niet alleen goed nieuws voor zijn club Feyenoord, maar ook voor de Eredivisie in het algemeen. In de minuten die Van Persie maakte liet hij telkens weer zien met kop en schouders boven de rest uit te steken.

Toch haperde het 'oude' lichaam - zoals u weet is hij inmiddels al een voetbalveteraan van 34 - regelmatig en dus twijfelde Van Persie openlijk over zijn toekomst. Na een paar weken bedenktijd ging de 102-voudig international alsnog akkoord met een nieuw contract tot de zomer van 2019.

Van Persie is naar eigen zeggen teveel liefhebber om te stoppen. "De kern is plezier. Lekker op het veld bezig zijn. Samen beter worden. Uiteindelijk heeft dat plezier de doorslag gegeven. Op de dagen dat ik aan stoppen dacht, voelde dat op een bepaalde manier heel eng. Blijkbaar was ik er gewoon nog niet aan toe", aldus Van Persie tegenover het AD.

Alle artikelen geladen. Overzicht →