Syrische 'vluchtelingen' opgepakt om terrorisme 

01 december 2017 - 16:45

Nederland heeft afgelopen dinsdag in totaal vier Syriërs in de kraag gevat. Twee van hen (van 23 en 26 jaar) worden verdacht van "betrokkenheid bij terroristische misdrijven" in het Arabische land, laat het OM ons weten.

De twee vluchtelingen zouden in Syrië gevochten hebben bij Jabhat al-Nusra, een terroristische organisatie die gelinkt is aan al-Qaeda. Vervolgens besloten ze in 2015 om de zielige vluchteling uit te gaan hangen en de reis naar Nederland te maken. Zij kwamen vervolgens twee jaar later 'al' in beeld bij de AIVD nadat in een pand drugs werden gevonden.

De derde opgepakte man wordt verdacht van het over de grens smokkelen van de vierde, die op zijn beurt weer verdacht wordt van valsheid in geschrifte. Hij reisde per vliegtuig vanaf Kreta naar Nederland op naam van de ander, want zoals we allemaal inmiddels weten gaat dat door die open grenzen nou eenmaal zo gemakkelijk als u Europa binnen bent.

Helaas is daar ook niet zoveel tegen te doen. Vingerafdrukken van reizigers afnemen zou bijvoorbeeld wel kunnen helpen, maar op Schiphol kunnen ze die toch niet controleren.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie