'NL weer 6de op gebied van persvrijheid'

'NL weer 6de op gebied van persvrijheid' 

03 mei 2023 - 13:00

Wat fijn! Sarah, Reinout, Tom en al onze andere verslaggevers kunnen weer veilig over straat, want Nederland heeft de zesde plaats op de Persvrijheidsindex terugveroverd!

De persvrijheidsindex wordt opgesteld door journalistenorganisatie Reporters Sans Frontières (RSF). Nederland staat dus weer op de zesde plek, nadat het vorig jaar juist 22 posities was gedaald vanwege agressie tegen journalisten en de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries: "Terug naar plaats zes is goed nieuws. Deze positie past beter bij het journalistieke werkklimaat in Nederland, waar journalisten over het algemeen vrij hun werk kunnen doen." Dat zegt Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Toch kan er een kanttekening geplaatst worden bij de terugkeer in de top 10. "De digitale en fysieke veiligheid voor journalisten is nog altijd een serieus probleem. Journalisten in Nederland worden net als in veel andere landen geconfronteerd met een vijandige houding vanuit een deel van het publiek.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml