NL weert opnieuw Turkse politicus 

09 maart 2018 - 09:55

Ja, het is weer zover. Na het gedoe in Rotterdam rond de Turkse minister Fatma Kaya en de daaropvolgende politieke rel houdt Nederland opnieuw een bezoekje vanuit de Turkse politiek buiten de deur. Groot verschil met vorig jaar, dit keer gebeurt het wel in onderling overleg.

Het gaat om een prominent lid van de Turkse AK-partij, oud-minister Fatma Sahin. Zij zou morgen haar zegje komen doen op een bijeenkomst met alleen vrouwen in de Centrum Moskee in Deventer, want zoals bekend mogen mannen en vrouwen niet samen zijn in islamitische gebedshuizen.

Dit keer is Turkije wel op het idee gekomen om van te voren even te informeren of een dusdanig bezoekje wel gewenst is. Zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen, de diplomatieke spanningen tussen Nederland en Turkije en last but not least de beelden van rellende Turken in Rotterdam in het achterhoofd is besloten dat dit misschien toch niet zo handig is.

Nederland en Turkije blijven praten

Toch wel fijn hè, dat het land van Erdogan toch nog wel iets van respect toont? Voorkomt een hoop gezanik ook.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt tegen het AD dan ook dat beide landen ondanks de spanningen nog steeds wel on speaking terms zijn. "Nederland blijft met Turkije in gesprek (was ook de wens van wijlen minister van Buitenlandse Zaken Halbe 'ik was erbij' Zijlstra) over onderwerpen die ons beide aangaan. Dat gaat om bezoeken over en weer, maar ook over zaken als veiligheid en migratie."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie