NL: Woningeisende eilandbewoners moeten terug
Binnenland

NL: Woningeisende eilandbewoners moeten terug.

Kent u die grap van Sint-Maartenaren die na orkaan Irma direct op het eerste de beste vliegtuig stapten en vervolgens op hoge poten in Nederlandse gemeenten een woning kwamen opeisen? Nou, die woning komt er niet. Nederland weigert mee te werken aan dit staaltje hebzucht.

Niet dat wij overigens niet, net als Mark Rutte, enorm meeleven met de slachtoffers. Natuurgeweld is uiteraard niet fijn, ook al kan het je in sommige gevallen toch een paar nieuwe televisies opleveren. Even zonder gekheid: gunnen wij niemand. Huis en haard kwijtraken is zo'n beetje het ergste dat een mens kan overkomen. We hopen dan ook dat de reparatiewerkzaamheden vlot afgerond zijn.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is van mening dat burgers zelf verantwoordelijk zijn voor hun verblijfplaats. Wat wel goed is om te weten, is dat eilandbewoners van harte welkom zijn om vakantie te vieren in Nederland. Daar blijft het echter bij.

Nou, dat is dan opgelost. Ware het niet dat een woordvoerder van Binnenlandse Zaken nog een klein detail aan de zaak toevoegt, waarop de eilandbewoners zich hoogstwaarschijnlijk allemaal op zullen beroepen: "Bij acute noodgevallen wordt er alsnog met gemeenten gekeken wat er qua onderdak geregeld kan worden."

Alle artikelen geladen. Overzicht →