NL'er knalt agent dood in Spa, kan zich niks herinneren
Binnenland

NL'er knalt agent dood in Spa, kan zich niks herinneren.

Onze landgenoot Yvo T. is officieel in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op een Belgische politieman in Spa. T. beroept zich op zijn zwijgrecht, maar laat wel weten dat hij - heel toevallig - zich niks meer van het voorval kan herinneren.

Alhoewel. Dat dit zo is, komt waarschijnlijk omdat hij stomdronken was op het moment dat hij besloot om tijdens een controle zaterdagnacht de 38-jarige inspecteur van politie Amaury Delrez een kogel door zijn hoofd te jagen. Hij werd namelijk zondag al aangehouden, maar kon pas gisteren worden verhoord omdat hij toen nog te dronken was.

De 36-jarige T. werd die nacht met twee andere Nederlanders geweigerd in een café in Spa, waarna ze in een taxi stapten. Die taxi werd vervolgens door twee agenten staande gehouden voor een controle, wat één van hen dus met de dood moest bekopen.

T. wordt ook verdacht van poging tot moord op de andere agent. Maar zelf weet meneer dus niks meer, zijn herinnering van die periode is "een zwart gat", heeft hij verklaard.

Alle artikelen geladen. Overzicht →