NL'ers uit vliegtuig gezet na ruzie over 'poepjes' 

13 februari 2018 - 15:10

Soms blijkt maar eens dat de boel op grote hoogte snel kan escaleren. Transavia heeft na een noodlanding op het vliegveld van Wenen vier Nederlandse studenten uit het vliegtuig gegooid, omdat ze aan boord ruzie kregen met het vliegtuigpersoneel.

De naar eigen zeggen 'uitgelaten' studenten zouden zich tijdens de vlucht van Dubai naar Amsterdam kapot geërgerd hebben aan een oudere man die "stinkende scheten" liet. Iets dat wij heel goed kunnen begrijpen.

Zij zeiden daar vervolgens wat van, wat leidde tot een discussie met het cabinepersoneel. Volgens Transavia was het gedrag van de studenten daarbij 'onacceptabel: zo zou onder meer een stewardess bedreigd zijn.

Samen in een WhatsApp-groep

Diverse mede-Nederlanders op de vlucht zijn het echter niet eens met deze lezing, zij hebben zich verenigd in een WhatsApp-groep om het vermeende 'onrecht' wat de vier is aangedaan te bestrijden. "Desnoods zamelen we geld in voor een advocaat om deze eruit gegooide mensen bij te staan. Want zo’n overreactie van Transavia slaat nergens op", aldus een van hen.

Duidelijk een welles/nietes-spelletje dus. Transavia wijst tegenover De Telegraaf in elk geval alle kritiek naar het rijk der fabelen: "We staan achter onze bemanning, die getraind is om wangedrag tegen te gaan. Daar zijn duidelijke richtlijnen voor. De grenzen zijn hier overschreden. Dan is het voor ons einde verhaal met deze mensen. We hebben in Nederland aangifte gedaan", aldus een woordvoerder.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie