'NL'ers: Wij zijn de veiligste bestuurders van Europa'
Binnenland

'NL'ers: Wij zijn de veiligste bestuurders van Europa'.

Wij Nederlanders - nuchter volkje als wij zijn - geloven erg in onszelf. Nadat eerder uit onderzoek was gebleken dat iedereen vindt dat hij of zij gemiddeld of bovengemiddeld rij- en parkeergedrag vertoont, blijkt nu ook dat wij onszelf de veiligste bestuurders van alle Europanen vinden.

Bijna een kwart van de Nederlandse bestuurders (23 procent) geeft aan dat ze van alle Europeanen er zelf de veiligste rijstijl op na houden. Ook de rijstijl van Zweden (zestien procent) en Noren (twaalf procent) kan op onze goedkeuring rekenen, blijkt uit onderzoek van Easypark onder ruim 10.000 Europeanen met een rijbewijs.

Overigens vinden ze in vrijwel elk land dat ze zelf de allerbeste bestuurders zijn, behalve dan in het land waar u direct aan moet denken als u een land moet opnoemen waar men totaal niet kan rijden: Italië. Liefst 45 procent van alle Italianen bestempelt landgenoten als de meest onveilige chauffeurs van Europa.

Ook parkeren kunnen wij Nederlanders volgens onszelf als de beste. Nederlanders zijn volgens Nederlandse chauffeurs de beste parkeerders (twintig procent), gevolgd door de Duitsers (tien procent).

Alle artikelen geladen. Overzicht →