NL'se film te bloot voor preutse Britten, dus gecensureerd
Entertainment

NL'se film te bloot voor preutse Britten, dus gecensureerd.

Het is algemeen bekend dat wij Nederlanders op filmgebied wat meer gewend zijn dan buitenlanders. Dit bewijst ook de film WIJ, van de Nederlandse regisseur René Eller. Bepaalde scenes zullen tijdens het filmfestival in Londen worden gecensureerd, want te bloot en zo.

De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Elvis Peeters, vertelt over een groep pubers in een Belgisch grensdorp dat gedurende een saaie zomer op zoek gaat naar avontuur. Vanuit een afgelegen schuurtje proberen zij hun verveling te verdrijven, onder meer door pornofilms te maken, weet De Telegraaf.

En ja, daar horen natuurlijk seksscenes bij. Maar niet voor de Britten, Eller vertelt dat hij moet toestaan dat komende week met een papiertje voor de camera wordt voorkomen dat het publiek een piemel en een vagina ziet.

Te bizar voor woorden als u weet wat er tegenwoordig allemaal te zien is op kanalen als Netflix, maar goed. De film (de niet gecensureerde versie) is trouwens deze week ook te zien op het Nederlands Filmfestival. WIJ is genomineerd voor twee Gouden Kalveren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →