'NL'se krijgsmacht tóch onderdeel van Duitsland'

'NL'se krijgsmacht tóch onderdeel van Duitsland' 

01 februari 2023 - 11:15

Lekker is dat. Bijna tachtig jaar na het einde van WOII is de Nederlandse krijgsmacht toch (bijna) volledig onderdeel van het Duitse leger geworden: de gevechtseenheden worden """samengevoegd""", meldt het NRC.

Zijn al die krachtsinspanningen van onze voorvaderen toch voor niks geweest. Er was natuurlijk al verregaande militaire samenwerking via de NAVO, maar het plan is onze brigades onder te brengen in de Duitse pantserdivisies, zo staat in het geheime document 'Common Army Vision'.

"Op 1 april [geen grap, red.] zal een grote Duitse reorganisatie van kracht worden. Een goed moment, zo klinkt het in op het hoofdkwartier van de landstrijdkrachten in Utrecht, om de 13de Brigade onder bevel te stellen en de Duits-Nederlandse integratie met militair ceremonieel te markeren."

Nu zeggen we wel eens voor de grap dat Nederland net een Duitse provincie is, maar dat komt wel angstvallig dichtbij zo. En in het geval van de krijgsmacht ís het straks ook werkelijkheid. We hadden al nauwelijks een leger dankzij alle bezuinigingen, en straks hebben we helemáál geen leger.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml